Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Gaudi

Lufthansa City Center

Telephone: +387 33 / 261635
Fax:
+387 33 / 261645
E-mail:
info@gaudi.ba

Marsala Tita 22,
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Nacinalni Park Brijuni
Nacionalni park Brijuni
Nacionalni park Brijuni

Brijuni, za mnoge 'raj na Zemlji' i pojam luksuza i glamura, nacionalni su park još od 1983. godine. Smješteni zapadno od istarske obale, sastoje se od 14 otoka i otočića, od kojih su najveći i najpoznatiji Veli Brijun i Mali Brijun. Jedna od legendi kaže da su na ovome mjestu, brigom anđela, skupljeni ostaci iz Edenskog vrta, kako bi, zaštićeni valovima, ostali ljudskome rodu za trajni podsjetnik.


Ovdje ćete, kao i u brojnim drugim hrvatskim nacionalnim parkovima, zaista osjetiti pravi ugođaj netaknute prirode i neće vam biti čudno vidjeti životinje kako bezbrižno pasu travu kao da nikad nisu vidjele čovjeka. Tu se nalazi i zoološki vrt te safari i etno park, s različitim primjerima iz cijelog svijeta, poput zebri, lopatara, lami, slonova i antilopa, kao i onih autohtonih - Istarskog goveda (Boškarin), Istarske ovce i magaraca. Ako slučajno vidite okamenjene otiske dinosaurovih stopa, ovdje to nije ništa novo, na otoku ih ima više od 200!


SMJEŠTAJ: Smješten je na samoj obali mora u centralnoj luci otoka Veli Brijun. Raspolaže sa 96 smještajnih jedinica raspoređenih na tri kata, od kojih 73 dvoposteljne, 4 jednoposteljnih soba te 19 apartmana. Sobe su opremljene televizorom s priključkom na satelitske programe, mini barom, telefonom s direktnom linijom i imaju kupaonicu s kadom. Većina soba ima balkon s pogledom na more. Prostrani apartmani imaju velike balkone s pogledom na more, kupaonicu, dvoposteljnu sobu i dnevni boravak. U sklopu hotela gostima je na raspolaganju ambulanta i suvenirnica s raznolikom ponudom brijunskih suvenira. Za boravka u smještajnim objektima JU NP Brijuni gosti mogu koristiti čuvani parkirni prostor u Fažani.